Behoefte aan een middagdutje

Geplaatst door:

Powernap1 - ArboworldHeb jij ook wel eens een middagdip? Voelen je ogen dan zwaar en zou je het liefst even willen slapen? Hier heeft iedereen wel eens last van en vooral na één of meerdere nachten met weinig slaap. Wellicht ben je je nu gaan afvragen hoe dat komt en ben je benieuwd of hier een oplossing voor is? Ja, die is er zeker! Het beste middel hiertegen is namelijk een powernap, middag dutje, schoonheidsslaapje, siësta of hoe je het ook wilt noemen. waarom dat zo is!

SLAAPGEBREK
Slapen doet iedereen anders. De ene houd ervan om vroeg naar bed te gaan, de ander blijft het liefst de hele nacht op. Sommige vallen al heel snel in slaap, terwijl andere eerst nog uren liggen te piekeren en niet tot rust kunnen komen. Wat we weln gemeen hebben, is dat we vooral te weinig slapen. Drukke baan, een gevuld sociaal leven, kleine kinderen en het liefst alles gecombineerd. Hierdoor slapen we gemiddeld maar zo’n 6 uur per dag en dan heb je nog geluk.

WAAROM KRIJG JE EEN MIDDAGDIP?
Twee keer per dag krijgen de meeste mensen sterk de neiging om te willen slapen. ’s Nachts vindt de grootste slaapaanval plaats van 11 uur ’s avonds tot 3 uur ’s nachts. Overdag komt de aanval vaak tussen 2 en 4 uur. Met de powernap ben je de aanval voor en schakel je het dipmoment uit.

POWERNAP: DE OPLOSSING
In plaats van de dipjes overdag te lijf te gaan met sloten koffie en om 4 uur Cup a Soup is de powernap het beste middel. Het enige wat je daarbij eigenlijk doet is een dutje van 20 a 30 min en je voelt je daarna veel energieker. Sommige mensen in de Verenigde Staten zweren bij een powernap tussen de middag. Er bestaan zelfs speciale powernapkussens, zodat men het hoofd op het bureau kan liggen om zo even tot rust te komen. Iedereen kan er na deze ‘krachtslaap’ weer fris tegen aan en je bent er de rest van de dag weer helemaal bij.

VOORDELEN VAN EEN POWERNAP
– Energieker
– Verlicht stress
– Alertheid verbeterd
– Concentratie verbeterd
– Creativiteit neemt toe
– Productiviteit stijgt
– Leervermogen verbeterd
– Goed voor je hart

Bron: www.nubewust.nlFacebooklinkedin

0