Stoelmassage als kadootje in TBS-kliniek

Geplaatst door:

Arboworld stoelmassage

Arboworld stoelmassage

Afgelopen week heb ik een middag stoelmassage verzorgd in een TBS-kliniek. Ik mocht tevens een kijkje nemen in de kliniek. Ik kende deze wereld in z’n geheel niet, je hebt er een voorstel bij maar toch… Het best heftig wanneer ex-gedetineerden hier een bepaalde tijd zitten, dat kan zomaar 8 tot 15 jaar zijn, dus na hun gevangenistijd. Ook voor medewerkers is dit zwaar; een zwaar beveiligd pand, elke deur zit op slot en valt achter je in het slot, je moet continue alert zijn met cliënten en ook hier is, net als in de hele zorg, sprake van een toenemende werkdruk.

Met het aanbieden van stoelmassage als kadootje voor een aantal medewerkershebben we geprobeerd wat zachtheid te creëren in deze harde wereld: voor medewerkers even 20 minuten ontspannen, even de gedachten laten lopen en laten gaan en daarnaast toch fysieke het lichaam werk op gang helpen.

Voor de medewerkers was dit een nieuwe ervaring en iedereen was enthousiast. Voor mij een bevestiging dat Stoelmassage werkt, mentaal, fysiek en we ontvangen nu eenmaal graag kadootje, ook op het werk.

Wil je ook meer weten over stoelmassage, de effecten en mogelijkheden kijk dan op https://www.arboworld.nl/stoelmassage/

 

 Facebooklinkedin

0